„Nincs időm… majd a következő hónapban… ha eddig nem volt gond, ez a pár hét nem számít…” Ilyen és ehhez hasonló kifogások hangzanak el a legtöbb ember szájából, amikor egészségügyi szűrésekről van szó. De vajon miért van az, hogy sajnáljuk magunkra az időt, a pénzt, és inkább kifogásokkal halogatjuk az egészségügyi vizsgálatokat?

Csak leleményesnek kell lenni

Csörög reggel az óra, nem sokkal később pedig már a kávéfőző is rotyog, miközben igyekszik gyönyörűen kivasalni a ruháját, és mire észbe kap, már a dugóban idegeskedik, hogy lehet ma is késni fog. A hétköznapok igencsak feszes menetrendet diktálnak, amibe nem könnyű további teendőket beilleszteni. Ha pedig ezek a plusz feladatok nem férnek bele a napba, akkor rendszerint egy halom kifogással folyamatos halogatásra vannak ítélve. Akinek az életében legalább egyszer volt már ilyen időszak, az tudja, hogy a sok el nem végzett teendő milyen nyomasztó érzés tud lenni. Pedig igaz a mondás:

„Arra van idő, amire akarjuk, hogy legyen!”

Persze nem árt az sem, ha van egy szolgáltató is, aki megkönnyíti a dolgát, és segít újra gondolni a régóta ismert vizsgálati lehetőségeket!

Miért nem szerepel az első helyen az egészségünk?

Az egészség egy megfoghatatlan dolog, egészen az első komolyabb megbetegedésig, amikor pillanatok alatt felértékelődik. A mindennapok rohanása könnyen elfeledteti, hogy milyen törékeny kincset is őrzünk, ha pedig eszünkbe jut, akkor jönnek sorra a kifogások, amik elhitetik velünk, hogy felmentenek a felelősség alól. 

Az igazság azonban az, hogy az egészségvédelem nagymértékű háttérbe szorításával később akár komoly árat fizethet. 

Ne aggódjon, mert ebben a cikkünkben mi nem csupán a lehetséges következményeket részletezzük, hanem kényelmes megoldási javaslatokat is ajánlunk a kifogások hosszú listájára!

Mik a leggyakoribb kifogások?

„Egyszerűen nincs időm elmenni a szakrendelésre!”

Most, amikor egyébként is túl terhelt az egészségügy, bizony nem könnyű eljutni a különféle preventív szűrésekre. Gyakran hónapokkal későbbre kaphat időpontot, ráadásul elképzelhető, hogy aznapra még szabadságot is kell kivennie, ami bevétel kieséssel és időveszteséggel is járhat. Ha Ön is erre hivatkozik a leggyakrabban, akkor jó hírünk van, a Mobilszűrés segítségével a szükséges vizsgálat otthonában is elvégezhető, akár hétvégén is! Csak az Önnek megfelelő időpontot kell kiválasztania.

 

„Nincsen semmilyen panaszom, mi baj lehet?”

Tudta, hogy a legtöbb betegség a kezdeti stádiumban nem jár panasszal? Vagy azt, hogy a korai szakaszban történő kezelés nagymértékben felgyorsíthatja a gyógyulási esélyeket? A tumormarker vizsgálatok kitűnő lehetőséget biztosítanak arra, hogy a súlyos megbetegedés kezelése még időben elkezdődhessen, de egy kislabor vizsgálat, vagy egy menedzser szűrés is átfogó képet adhat egészségi állapotáról.

„Tartok a vizsgálatoktól és az orvosoktól!”

Sokan viszolyognak a kórházi környezettől és nem javít az érzéseiken az sem, hogy tartanak az orvosoktól. A köpenytől és a kék csempétől való félelem többeket érint, mint gondolná, így erre is kell egy megoldás, amit a Mobilszűrés házhoz érkező vizsgálatai szintúgy biztosítanak. Elkerülhető a potenciálisan fertőző környezet, ráadásul az otthona kellemes atmoszférában, az Önnek megfelelő időpontban végezzük el a szükséges vizsgálatokat.

„Drága a sok, különféle vizsgálat!”

Hajhullás, vagy indokolatlan súlygyarapodás? Az ismeretlen eredetű panaszok feltárása sok időt és pénzt vesz igénybe. Megértjük, hogy nem akar hosszú napokat vizsgálatokkal és várakozással eltölteni. Ez esetben is a Mobilszűrés célzott labordiagnosztikai vizsgálatai jelentik a megoldást, amikkel elkerülhetők a szükségtelen vizsgálatokkal járó idő-, és pénzveszteség!

Önnek maradt még kifogása, vagy már ma megteszi az első lépést az egészséges és nyugodt jövő felé?