A tumormarkereket a daganat sejtek termelik, ezeket az anyagokat testváladékokból lehet kimutatni: vérből, vizeletből, liquorból, vagy székletből. A laborvizsgálatok segíthetnek a jelentkező panaszok hátterében álló betegségek feltárásában, vagy ezek kizárásában.

Kinek ajánljuk a Tumormarker NŐI MAX szűrőcsomagot?

  • A vizsgálatok elvégzését elsősorban azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is. A vizsgálati csomag segítségével fény derülhet olyan daganatok előfordulására a szervezetben, amelyek a nőket gyakrabban érinthetik. A vizsgálat negatív eredménye nem zárja ki, míg pozitív eredmény nem igazolja 100%-os bizonyossággal a rosszindulatú tumor jelenlétét. A csomaggal feltárható továbbá az igazolt tumoros páciensek  betegségeinek aktuális állapota, továbbá szélesebb vizsgálati skálájának köszönhetően egyes esetekben számos daganattípus  is diagnosztizálható.

Milyen vizsgálatokat tartalmaz a csomag?

A teszt bizonyos máj-, here- és petefészekrák típusok felismerését és kezelésének nyomon követését segíti.

A gesztációs trofoblasztikus betegség (GTD) vagy csírasejtdaganatok diagnosztizálásának és monitorozásának elősegítésére.

HE4 (Humán epididymis-protein 4) tumormarker szerepe a rosszindulatú petefészekrákkorai felismerésében, valamint kiújulásának és progressziójának monitorozásában. A HE4 eredményt mindig a klinikai képpel és egyéb vizsgálatokkal összhangban kell értelmezni és nem tekinthető a rosszindulatú betegség jelenlétére vagy hiányára utaló abszolút bizonyítéknak. A szintje akkor is megemelkedhet, ha máj, vese betegségük van, vagy nem rosszindulatú betegségben szenvednek.

A CA 15-3 az emlő sejtjei által termelt fehérje. Az egészséges sejtek is termelik a CA 15-3-t, a daganatsejtekben viszont fokozott mértékben képződik. Az enyhe vagy közepes mértékű CA 15-3 emelkedés más kórképekben is előfordulhat: máj- és hasnyálmirigyrákban, cirrhosisban, vagy az emlő jóindulatú rendellenességeiben. A CA 15-3 értékének emelkedése előfordul az egészséges egyének bizonyos százalékában is.

Segít különbséget tenni a hasnyálmirigyrák és az epevezetékrák, valamint egyéb állapotok között; jó a hasnyálmirigyrák terápiájára adott válasz monitorozására, valamint a rák kiújulásának a megfigyelésére.

A CEA tumor-markerként ismert vegyület. Segítségével következtetni lehet a tumor jelenlétére a szervezetben, illetve meghatározásával követni lehet a daganat-ellenes kezelés hatékonyságára.

A Tumormarker NŐI MAX csomag ára: 44 700 Ft

Mi a teendő a vizsgálat után?

A laborlelet önmagában még nem elegendő a diagnózis felállításához, csupán csak következtetni lehet belőle bizonyos betegségekre, amelyet a vizsgálat után a megfelelő szakorvos tud kezelni. Minden esetben keresse fel szakorvosát!