Célunk a betegségek kialakulásának megelőzése vagy ha már kialakult a betegség, annak korai felismerése. Ha a dolgozók betegség miatt kimaradnak a munkából az a cégek számára is veszteség, ezért a rendszeres szűrővizsgálaton való részvétel mind a cégek, mind a dolgozók számára létfontosságú. 

Kinek ajánljuk a Menedzser szűrőcsomagot?

  • Menedzser csomagunk segítségével felmérheti egészségi állapotát. Egyetlen vérvétellel széleskörű információt kap szervezete működéséről. A csomag mindazon hölgyek és urak egészségi állapotáról nyújt információt, akiknek életmódja fokozott (akár szellemi, pszichikai vagy fizikai) megterheléssel jár, nagyobb stressztűrést kíván és emiatt fokozott kockázattal bírnak különböző betegségek kialakulására.

Milyen vizsgálatokat tartalmaz a csomag?

A foszfátok az energiatermeléshez elengedhetetlenek, valamint az izom- és idegműködéshez, és a csontnövekedéshez. Ez a vizsgálat leginkább a májrendellenesség és a vesebetegség szűrésére, vagy a  táplálkozási állapot felmérésére szolgál.

A hasnyálmirigy-gyulladás vagy más hasnyálmirigy-betegség diagnosztizálására alkalmazható.

Máj- vagy csontrendellenesség szűrésére vagy a kezelés monitorozására.

A májbetegség szűrésére vagy követésére.

Gyulladásos folyamatok felismerésére alkalmas, és annak ellenőrzésére, hogy hogyan reagál a kezelésre a gyulladást okozó betegség.

 

Vizsgálja a csontmetabolizmushoz kapcsolódó problémákat, vagy a paratireoid (mellékpajzsmirigy) funkciót.

A vizsgálat a szervezet vas-tárolási képességéről ad felvilágosítást.

A vizsgálattal megállapítható a vérben lévő foszforszint, és diagnosztizálhatóak a rendellenesen alacsony vagy magas szintet okozó körülmények.

A vizsgálat a máj- és a csontbetegség közötti megkülönböztetésre szolgál, amikor emelkedett az alkalikus  foszfatáz szintje. Májbetegség vagy túlzott alkoholfogyasztás szűrésére is alkalmas.

Alkalmas annak meghatározására, hogy a vér glükózszintje az egészséges tartományon belül van-e, valamint a hyperglykaemia (magas vérglükózszint), a hypoglykaemia (alacsony vérglükózszint), a diabétesz és a diabétesz előtti állapot szűrésére, diagnosztizálására és monitorozására alkalmazható.

A HDL a vérben koleszterint szállító lipoproteinek egyik csoportját alkotja. A HDL-t hasznosnak tekintik, mivel eltávolítja a koleszterinfelesleget és lerakódásokat. Ezért a HDL-koleszterint „jó” koleszterinnek is hívják. A kialakuló szívbetegség kockázatának kiszűrésére alkalmas.

A vérben lévő húgysav koncentrációjának meghatározására szolgál; a magas húgysavszint utalhat köszvényre és egyéb betegségekre is. A vizsgálatot a kemoterápia és a sugárkezelés monitorozásakor is szokták alkalmazni.

Az inzulin egy olyan hormon, ami a hasnyálmirigy béta-sejtjeiben termelődik és raktározódik. Ez a hormon létfontosságú a sejtszintű glükóz-szállításhoz és tároláshoz; valamint hozzájárul a vér glükóz szintjének szabályozásához, és fontos szerepe van a szénhindrát- és lipid anyagcserében.

A kalcium olyan ásványi anyag, amely elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez. Nélkülözhetetlen a normális idegi- és izomműködéshez, számos enzim aktivitására hatással van, és kulcsfontosságú szerepet tölt be a sejtek jelátviteli rendszerében. A kalcium felel még a szív és immunrendszer megfelelő működéséért, a véralvadásért, a csontok és a fogak állapotáért.

A vizsgálat az esetleges elektrolitegyensúly-zavar kivizsgálására, valamint az idült vagy heveny hyperkalaemia (magas káliumszint) vagy hypokalaemia (alacsony káliumszint) megfigyelésére irányul.

A koleszterinnek a sejtmembránok felépítésében, valamint a a D3-vitamin, a szteroid hormonok és az epesavak szintézisében játszik meghatározó szerepet. Nagy része a májban és a bélnyálkahártyában szintetizálódik, a további koleszterint a táplálékkal juttatjuk a szervezetünkbe. A koleszterin a többi lipid paraméterrel együtt (HDL-koleszrein, LDL-koleszterin, triglicerid) képet ad a lipidanyagcseréről és annak zavarairól, az esetleges szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatáról, így alkalmas a kialakuló szívbetegség kockázatának kiszűrésére.

Az izomban előforduló fehérjemolekula, a mérhető koncentrációja függ az izomtömegtől, az életkortól, a nemtől és a testsúlytól is. A vesék normális működésének vizsgálatára és a vesebetegségek kezelésének ellenőrzésére.

A kreatin-kináz (CK) a szívben, az agyban, a vázizomban és egyéb szövetekben is jelen lévő enzim. Ezeknek a szerveknek a károsodását jelző enzim.A vizsgálat segítségével elkülöníthető egymástól a vázizom- és a szívizom károsodás; használható a szívinfarktus diagnosztizálására. 

Az LDH a szervezet valamennyi sejtjében megtalálható enzim, ezért érzékeny markere a sejt- vagy szöveti károsodásnak.

Az LDL koleszterin a vérzsírok egyik típusa, mérése segít a szív és érrendszeri betegségek, legfőképpen az érelmeszesedés korai felismerésében.

A magnézium a szervezetben több enzim működésében vesz részt. Olyan ásványi anyag, ami nélkülözhetetlen az energiaképzéshez, az izom összehúzódáshoz, az idegi funkciókhoz és a csontok egészségéhez. A vérben a magnézium koncentrációjának meghatározására alkalmas, valamint hogy segítse a kóros magnézium-, kalcium és/vagy káliumszint okának kiderítését.

A nátrium részt vesz a folyadékháztartás szabályozásában, a normális izomműködésben, az idegrendszer és az ingerületátvitel folyamataiban, valamint nagy szerepe van a sav-bázis egyensúly fenntartásában, a szénhidrát- és fehérjeanyagcsere, és az ozmotikus nyomás fenntartásában.

A fehérjék minden sejt és szövet fontos építőelemei, és nélkülözhetetlenek a test növekedéséhez és az egészséges szervezethez. A tápláltsági állapot meghatározására szolgál, valamint információt nyerhetünk a máj – és vesék működéséről és a szervezet vízháztartásáról.

A vese működésének vizsgálatára és a dialízis, valamint más vesebetegségben vagy vesekárosodásban használt kezelések hatékonyságának követésére.

A szervezet elektrolit- vagy sav-bázis egyensúlyában bekövetkezett zavar meghatározására, illetve a terápia monitorozására.

 

A GOT egy enzim, amely főként a szívben és a májban található, és kisebb mértékben egyéb izmokban. Amikor a máj vagy az izomsejtek megsérülnek, a GOT kiszabadul a vérbe.

A GPT egy enzim, amely főként a májban található; kisebb mennyiségben még előfordul a vesékben, szívben és az izmokban. Májkárosodás esetén szintje megemelkedik. 

A TSH hatására a pajzsmirigy perifériás hormonokat T4-et és T3-at termel. A pajzsmirigybetegségek szűrésére és kórmeghatározására, valamint a hypothyreosis és hyperthyreosis kezelésének ellenőrzésére.

A májbetegség szűrésére vagy követésére.

A vérben lévő fehérje féleség, amely megköti és szállítja a vas ionokat. Diagnosztikai értékét az anémia megítélése esetén a vasháztartás további paramétereivel célszerű kiegészíteni.

Magas szintje növeli a szív – és érrendszeri betegségek kockázatát. Mérése lehetőséget ad a lipidanyagcserét érintő betegségek diagnosztizálására. Célszerű a többi lipidparaméterrel együtt mérni.

A vas az élő szervezetek számára alapvető fontosságú; számos élettani folyamatban elengedhetetlen a jelenléte, ilyen például a DNS szintézis, a biológiai oxidáció és  számos anyagcsere folyamat. Kémiai tulajdonságai miatt a túlzott mennyiségű vas jelenléte veszélyes is lehet, mivel szerepet játszik a káros szabadgyökök képződésében.

A vérképvizsgálat a vérsejtek automatizált megszámlálását jelenti a vérben. Információval szolgál a keringő fehérvérsejt- (FVS), vörösvértest- (VVT) és vérlemezke-populációkról. Az eredmény magában foglalja a sejtek számát, típusát, nagyságát, alakját, és még néhány más fizikai jellemzőjét.

Az anyagcsere és a veseműködés rendellenességeinek, valamint a húgyúti fertőzések felismerésére.

Mi a teendő a vizsgálat után?

A laborlelet önmagában még nem elegendő a diagnózis felállításához, csupán csak következtetni lehet belőle bizonyos betegségekre, amelyet a vizsgálat után a megfelelő szakorvos tud kezelni. Minden esetben keresse fel szakorvosát!

A Menedzser csomag ár: 20 730 Ft