Az egészségi állapotunkat érdemes minden évben egy általános szűrővizsgálattal leellenőriztetni, hogy elkerüljük az esetleges betegségeket vagy időben felismerjük őket. A vizsgálat segítségével átfogó képet kapunk az általános egészségi állapotunkról, hogy az időben felfedezett problémákat megfelelő vizsgálattal és szakorvosi kezeléssel minél előbb orvosolni tudjuk.

Kinek ajánljuk a Kislabor szűrőcsomagot?

  • Aki szeretne átfogóképet kapni az egészségi állapotáról.

Milyen vizsgálatokat tartalmaz a csomag?

Máj- vagy csontrendellenesség szűrésére vagy a kezelés monitorozására.

Gyulladásos folyamatok felismerésére alkalmas, és annak ellenőrzésére, hogy hogyan reagál a kezelésre a gyulladást okozó betegség.

 

A vizsgálat a szervezet vas-tárolási képességéről ad felvilágosítást.

A vizsgálat a máj- és a csontbetegség közötti megkülönböztetésre szolgál, amikor emelkedett az alkalikus  foszfatáz szintje. Májbetegség vagy túlzott alkoholfogyasztás szűrésére is alkalmas.

Alkalmas annak meghatározására, hogy a vér glükózszintje az egészséges tartományon belül van-e, valamint a hyperglykaemia (magas vérglükózszint), a hypoglykaemia (alacsony vérglükózszint), a diabétesz és a diabétesz előtti állapot szűrésére, diagnosztizálására és monitorozására alkalmazható.

A HDL a vérben koleszterint szállító lipoproteinek egyik csoportját alkotja. A HDL-t hasznosnak tekintik, mivel eltávolítja a koleszterinfelesleget és lerakódásokat. Ezért a HDL-koleszterint „jó” koleszterinnek is hívják. A kialakuló szívbetegség kockázatának kiszűrésére alkalmas.

A vérben lévő húgysav koncentrációjának meghatározására szolgál; a magas húgysavszint utalhat köszvényre és egyéb betegségekre is. A vizsgálatot a kemoterápia és a sugárkezelés monitorozásakor is szokták alkalmazni.

A koleszterinnek a sejtmembránok felépítésében, valamint a a D3-vitamin, a szteroid hormonok és az epesavak szintézisében játszik meghatározó szerepet. Nagy része a májban és a bélnyálkahártyában szintetizálódik, a további koleszterint a táplálékkal juttatjuk a szervezetünkbe. A koleszterin a többi lipid paraméterrel együtt (HDL-koleszrein, LDL-koleszterin, triglicerid) képet ad a lipidanyagcseréről és annak zavarairól, az esetleges szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatáról, így alkalmas a kialakuló szívbetegség kockázatának kiszűrésére.

Az izomban előforduló fehérjemolekula, a mérhető koncentrációja függ az izomtömegtől, az életkortól, a nemtől és a testsúlytól is. A vesék normális működésének vizsgálatára és a vesebetegségek kezelésének ellenőrzésére.

Az LDL koleszterin a vérzsírok egyik típusa, mérése segít a szív és érrendszeri betegségek, legfőképpen az érelmeszesedés korai felismerésében.

A Kislabor vizsgálat ára:  10 340 Ft

A TSH hatására a pajzsmirigy perifériás hormonokat T4-et és T3-at termel. A pajzsmirigybetegségek szűrésére és kórmeghatározására, valamint a hypothyreosis és hyperthyreosis kezelésének ellenőrzésére.

A májbetegség szűrésére vagy követésére.

Magas szintje növeli a szív – és érrendszeri betegségek kockázatát. Mérése lehetőséget ad a lipidanyagcserét érintő betegségek diagnosztizálására. Célszerű a többi lipidparaméterrel együtt mérni.

A vas az élő szervezetek számára alapvető fontosságú; számos élettani folyamatban elengedhetetlen a jelenléte, ilyen például a DNS szintézis, a biológiai oxidáció és  számos anyagcsere folyamat. Kémiai tulajdonságai miatt a túlzott mennyiségű vas jelenléte veszélyes is lehet, mivel szerepet játszik a káros szabadgyökök képződésében.

A vérképvizsgálat a vérsejtek automatizált megszámlálását jelenti a vérben. Információval szolgál a keringő fehérvérsejt- (FVS), vörösvértest- (VVT) és vérlemezke-populációkról. Az eredmény magában foglalja a sejtek számát, típusát, nagyságát, alakját, és még néhány más fizikai jellemzőjét.

Az anyagcsere és a veseműködés rendellenességeinek, valamint a húgyúti fertőzések felismerésére.

A májkárosodás kimutatására.

Harmonika tartalom

Mi a teendő a vizsgálat után?

A laborlelet önmagában még nem elegendő a diagnózis felállításához, csupán csak következtetni lehet belőle bizonyos betegségekre, amelyet a vizsgálat után a megfelelő szakorvos tud kezelni. Minden esetben keresse fel szakorvosát!