Ételallergiának nevezzük a szervezet fokozott reakcióját bizonyos ételekkel szemben. A szervezet ellenanyagokat termel és ekkor alakul ki az allergiás reakció, ami sokféle tünetet okozhat. Az allergiás reakció során az immunglobulin (IgE) fehérje szintje a szervezetben megemelkedhet, ezért érdemes kivizsgálni, hogy mi lehet az allergia kiváltó oka!
Kinek ajánljuk?
Akik bármilyen tünetet tapasztalnak ezek közül, egy bizonyos étel elfogyasztása után:
- hasi fájdalom
- hasmenés
- ajak, arc, nyelv duzzadása vagy zsibbadása
- ekcéma
- viszkető érzés
- légzési nehézség, szédülés
- csalánkiütés
- bőr elváltozása vagy kipirosodása
Milyen allergének kerülnek kivizsgálásra?
mangó, ananász, narancs, alma, banán, őszibarack, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, szezámmag, sütőélesztő, fokhagyma, zeller, mogyoró, paradió, mandula, kókuszdió, földimogyoró, tojás, kecsketej, rozsliszt, zab, kukorica, hajdina, búzaliszt, disznóhús, marhahús, csirkehús, birkahús, paradicsom, sárgarépa, burgonya, mustár, tőkehal, rák, kék kagyló, tonhal, lazac, kiwi
A kapott eredmények önmagukban nem elegendőek a diagnózis felállításához, minden esetben keresse fel szakorvosát!
A komplex értékeléshez elengedhetetlen a részletes allergiaspecifikus kórelőzményi adatok ismerete, fizikális vizsgálatok, vagy egyéb kiegészítő szűrővizsgálatok.