Ételallergiának nevezzük a szervezet fokozott reakcióját bizonyos ételekkel szemben.  A szervezet ellenanyagokat termel és ekkor alakul ki az allergiás reakció, ami sokféle tünetet okozhat. Az allergiás reakció során az immunglobulin (IgE) fehérje szintje a szervezetben megemelkedhet, ezért érdemes kivizsgálni, hogy mi lehet az allergia kiváltó oka!

Kinek ajánljuk?

Akik bármilyen tünetet tapasztalnak ezek közül, egy bizonyos étel elfogyasztása után:

  • hasi fájdalom
  • hasmenés
  • ajak, arc, nyelv duzzadása vagy zsibbadása
  • ekcéma
  •  viszkető érzés
  • légzési nehézség, szédülés
  • csalánkiütés
  • bőr elváltozása vagy kipirosodása

 Milyen allergének kerülnek kivizsgálásra?

  • tojás
  • tehéntej
  • alfa-laktalbumin
  • béta-laktoglobulin
  • kazein
  • tőkehal
  • búzaliszt
  • földimogyoró, szója
  • paradicsom
  • sárgarépa
  • burgonya
  •  narancs
  • alma
  • banán
  • őszibarack
  • szezámmag
  • rák
  • marhahús
  • kiwi
  • kókusz
  • zeller
  • mandula
  • paradió
  • mogyoró

A kapott eredmények önmagukban nem elegendőek a diagnózis felállításához, minden esetben keresse fel szakorvosát!

A komplex értékeléshez elengedhetetlen a részletes allergiaspecifikus kórelőzményi adatok ismerete, fizikális vizsgálatok, vagy egyéb kiegészítő szűrővizsgálatok.

Az ételallergia (nutritív) 20-as szűrővizsgálat ára: 11 000 Ft

X