Ételallergiának nevezzük a szervezet fokozott reakcióját bizonyos ételekkel szemben. A szervezet ellenanyagokat termel és ekkor alakul ki az allergiás reakció, ami sokféle tünetet okozhat. Az allergiás reakció során az immunglobulin (IgE) fehérje szintje a szervezetben megemelkedhet, ezért érdemes kivizsgálni, hogy mi lehet az allergia kiváltó oka!
Kinek ajánljuk?
Akik bármilyen tünetet tapasztalnak ezek közül, egy bizonyos étel elfogyasztása után:
hasi fájdalom
hasmenés
ajak, arc, nyelv duzzadása vagy zsibbadása
ekcéma
viszkető érzés
légzési nehézség, szédülés
csalánkiütés
bőr elváltozása vagy kipirosodása
Milyen allergének kerülnek kivizsgálásra?
tojás
tehéntej
alfa-laktalbumin
béta-laktoglobulin
kazein
tőkehal
búzaliszt
földimogyoró, szója
paradicsom
sárgarépa
burgonya
narancs
alma
banán
őszibarack
szezámmag
rák
marhahús
kiwi
kókusz
zeller
mandula
paradió
mogyoró
A kapott eredmények önmagukban nem elegendőek a diagnózis felállításához, minden esetben keresse fel szakorvosát!
A komplex értékeléshez elengedhetetlen a részletes allergiaspecifikus kórelőzményi adatok ismerete, fizikális vizsgálatok, vagy egyéb kiegészítő szűrővizsgálatok.
Az ételallergia (nutritív) 20-as szűrővizsgálat ára: 11 000 Ft