Mióta életünk része a koronavírus, rengeteg nehéz pillanatot okozott már, de időnként biztató hírekkel is szolgált. A napokban több érdekesség is napvilágot látott a témával kapcsolatban, amiket összegyűjtöttünk Önnek. A jó hír az, hogy nem csak baljós hírekkel szolgálhatunk, hanem akad köztünk néhány meglepően pozitív is! Talán itt is igaz, hogy minden rosszban van valami jó!

Érdekes kutatások zajlanak a nagyvilágban!

Az online és nyomtatott sajtó is zsúfolásig tele van a vírussal kapcsolatos kutatások eredményeivel, a legfrissebb fejleményekkel. Érthető, hiszen mindenki mielőbb válaszokat szeretne kapni saját, és szerettei egészsége védelmében. Mai napig fontos vizsgálatok és kísérletek zajlanak annak érdekében, hogy minél többet tudhassunk, és valószínűleg még kutatások sorozata várható a jövőben. Érdemes tudni, hogy nem csak a vakcinákról, vagy a lehetséges szövődményekről publikálnak érdekes adatokat, hanem a világjárvány társadalmi, gazdasági vonatkozásáról is, amelyek között igenis megtalálható néhány pozitív hír is! Hogy mik lehetnek ezek? Máris eláruljuk Önnek!

A tinédzserek adatbázisa mindenkit lekörözött!

Szinte az összes ország figyeli és rögzíti a naponta változó koronavírus adatokat, amelyek segítenek figyelemmel kísérni a vírus alakulását. Mindezeket összevetik egymással, amelyekből értékes következtetéseket vonhatnak le. Három, ausztrál szigetországban élő tinédzser megelégelte, hogy sehol nem jutnak egy részletes adatbázishoz, így a 14-15 év közötti fiatalok elhatározták, hogy maguk gyűjtik össze az értékes információkat.  Ennek eredményeképpen egy olyan adathalmazt hoztak létre, amelyet még maga az egészségügyi minisztérium is megirigyelhetne. Az elkészült adatbázist Twitteren tették közzé, aminek mintegy 42 ezer követője is van. A fiatalok nem régiben az arcukat is társították remekművükhöz, amikor is ők maguk is megkapták első koronavírus elleni vakcinájukat.

Románia nagy bajban van!

Sajnos nem csak jó hírekkel tudunk szolgálni. A napokban sok helyen lehetett hallani és olvasni, miszerint Romániában kiugróan magas lett a regisztrált esetek száma. A szerdai adatokból kiderül, hogy szomszédjaink körében, a keleti határon a legsúlyosabb a járványhelyzet jelenleg, ugyanis csak egyetlen nap alatt mintegy 207 ember vesztette életét a vírusfertőzés következtében. Sajnos a többi szomszédunk sem sokkal szerencsésebb. Ezek ismeretében kérdés lehet, hogy mi a helyzet nálunk? Rusvai Miklós, virológus szerint a hűvös idő közeledte várhatóan felgyorsítja a vírus terjedését, ami magasabb tesztelési igényt eredményezhet. Megemlítette azt is, hogy elképzelhető, hogy október közepétől ismét szükségessé válik a maszkviselés.

Mi a helyzet a szórakoztató iparral?

Az országok lezárása szorult helyzetbe hozta a vendéglátó és szórakoztatóipart egyaránt. Sokan hosszú hónapokra maradtak jövedelem nélkül, ami a mindennapi megélhetést is veszélyeztette. A ProArt Szövetség felméréséből kiderült, hogy a régóta zenei pályán lévő művészek, mintegy harmada arra kényszerülhet, hogy feladja eddig karrierjét és pályát módosítson. Ezt erősíti meg az a tény is, hogy a kitöltők több, mint a fele nem részesült semmilyen állami támogatásban. A járvány tehát komoly gazdasági nyomot is hagy maga után, aminek megfékezése szintúgy közös feladatunk. A megelőzéssel, a higiéniás előírások betartásával sokat tehet azért, hogy mielőbb véget érhessen ez a krízis helyzet. 

Érdekesnek találta? Ossza meg ismerőseivel!

Facebook