Csak legyen már vége! Ön is gyakran érzi ezt, igaz? Túl hosszú ideje fekszünk és ébredünk a koronavírus okozta nehézségekkel, éppen ezért mindenki keresi a válaszokat és a megoldási lehetőségeket, amik közelebb visznek ahhoz, hogy végleg magunk mögött tudjuk ezt az időszakot. Önt is érdekli, hogy mit tehet  egyéni és társadalmi szinten? Akkor jó helyen jár!

Nem csak fizikai, de mentális terhet is jelent

A vírus a megannyi fizikai megpróbáltatás mellett, még az egészségesekre is, komoly mentális terhelést ró, miközben a hétköznapi stresszhelyzetek továbbra is megmaradtak. A koronavírus fertőzés okozta elváltozások sajnos nem csak a testet, de az elmét is érintik, nem is kis mértékben. A hírek napról napra bővülnek az aggasztó fejleményekkel, amelyeket nem könnyű tétlenül hallgatni, azonban nem is kell! 

Ön is „adhat piros lámpát” a vírusnak!

Tévhit, hogy egyén szinten ne tehetne aktívan a vírus terjedése ellen!

Sokan azt gondolják, hogy az igazán nagy változásokhoz nem elég csupán egy ember törekvése. Pedig az igazság az, hogy  minden próbálkozás és cselekedet eggyel közelebb visz céljainkhoz. Így van ez a koronavírus esetében is, ahol különösen fontos, hogy önmagunkért, szeretteinkért, és embertársainkért is aktívan részt vegyünk a vírus elleni védekezésben. A kérdés csak az, hogy egész pontosan miként tegyük ezt?

A legjobb védekezés, a megelőzés!

Ez a mondás, a jelenlegi élethelyzetben különösen igaz! Ha felkészülten várjuk az új fejleményeket, legyen ez egy vírusvariáns, vagy bármi más, az könnyebben kezelhetővé teszi az adott problémát is. Nézzük, milyen óvintézkedéseket érdemes tennie egészsége megőrzése érdekében!

  • Tájékozódjon, hogy mindig tisztában legyen a szükséges teendőkkel kapcsolatban!
  • Mosson kezet gyakrabban, különösen étkezések előtt, vagy tömegközlekedési eszközök használatát követően!
  • Kerülje a túlzottan zsúfolt helyeket!
  • Üdülése tervezésekor inkább a szezonon kívüli időszakot preferálja, és mindig tájékozódjon a legfrissebb helyi intézkedésekről!
  • Járjon rendszeresen egészségfeltáró vizsgálatokra!
  • Kiegyensúlyozott táplálkozással és rendszeres testmozgással gondoskodjon immunrendszere erejéről!
  • Ne látogasson baráti vagy családi összejöveteleket, amennyiben betegnek érzi magát!
Szeretne meggyőződni egészségéről? Válassza ki COVID tesztjeink, vagy egészségmegőrző szűrőcsomagjaink közül a megfelelőt!

Ha cikkünk elnyerte tetszését, ossza meg ismerőseivel!

Facebook