Az emberi test működése egy igazán kifinomult és sérülékeny rendszer, igaz ez a bélrendszerünkre is, amibe ha hiba csúszik, kellemetlen tüneteket tapasztalhat. Senki sem szereti, ha a hétköznapi teendőket megzavarják a hasi görcsök, a puffadás, vagy más kellemetlen tünet. Számos oka lehet a fennálló panaszoknak, többek között akár a táplálékintolerancia is. Olvasson tovább, és tudjon meg többet az ételallergiáról!

Miben mutatkozhat meg a táplálékintolerancia?

Legyen szó rövid, vagy hosszú ideig tartó diszkomfort érzetről, a bélrendszert érintő működési zavarok rendkívül kellemetlenek. Ha pedig ezek már a hétköznap szerves részévé válnak, az ingerlékenységhez, és akár megbetegedéshez is vezethet. A jó hír az, hogy nem szükséges beletörődni a kellemetlenségekbe, egy átfogó táplálékintolerancia vizsgálat segíthet válaszokat kapni! Érdemes tudni, hogy az ételallergia a legtöbb embernél eltérő tünetekkel jelentkezhet, azonban a bélrendszert érintő panaszok esetében gyakran gyanakodnak allergiás reakcióra.  Ha viszont a test más területén jelentkeznek gondok, akkor a táplálékintolerancia vizsgálat legtöbbször nem az első vizsgálatok között található. Ez azért is probléma, mert az ilyen típusú allergiás reakció okozhat bőrön jelentkező kiütéseket, migrént, asztmát, vagy akár még ízületi bántalmakat is. Érdemes tehát ilyen jellegű gondok esetén az ételallergiára is gyanakodni.

A táplálékintolerancia nem játék, ugyanis testünk a bevitt ételekből építkezik! A szervezet számára ideális és egészséges étrend megtalálása fontos, így megőrizhetjük egészségünket és vitalitásunkat!

Miben más allergiás emberek emésztése?

Ha a bélrendszer felszívódása valamilyen okból rendellenesen működik, kialakulhat a permeabilitás, ami a bélfal áteresztő képességének megbetegedése. A félig lebomlott táplálékmolekulák bejuthatnak a véráramba, aminek hatására a szervezet ellenanyag termelésbe kezd, változatos panaszok kíséretében. Az ételallergia kialakulásában éppen olyan nagy szerepet játszhat a genetikai hajlam, mint a különféle külső és belső behatások. Mindenesetre érdemes tudni, hogy a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, a tartós gyógyszerszedés, a tartósítószerek, sőt akár a stressz is komoly szerepet játszhat a kialakulásában. A betegség tehát sokakat érinthet, és valószínűleg hasonlóan sokan keresik panaszaikra a megoldást.

Ismerje meg tünetei okát!

Vessen véget a sötétben tapogatózásnak, és kezdje el a kivizsgálást egy széles spektrumú táplálékintolerancia 220+ szűrővizsgálattal. Rendkívül sok allergént vizsgálva megtudhatja, hogy okoz-e gondot az emésztésében valamilyen hús, gyümölcs, vagy zöldség, tejkészítmény, gyógy-, vagy fűszernövény, vagy esetleg gabona, vagy más magvak. Ha pedig eredménnyel zárult a vizsgálat, és felderítette mely allergén, vagy allergének okozzák a tüneteket, akkor szakorvos bevonásával megkezdődhet a kezelés, és a speciális étrend összeállítása.