Az új év mindenkit reménnyel tölt el, azonban a változás nem történik meg magától, tennünk kell érte! Akik nem tehetik meg, hogy otthonról dolgozzanak, naponta akár több száz emberrel is kapcsolatba léphetnek, ami kedvez a vírus terjedésének. Ha a dolgozók betegség miatt kiesnek a munkából az a cégek számára is veszteség, ezért a koronavírus szűrés mind a cégek, mind a dolgozók számára létfontosságú.

A koronavírus nem csak az egészségi állapotunkat veszélyezteti, hanem a megélhetésünket is, hiszen a járvány miatti megbetegedések és a hatósági intézkedések befolyásolják a vállalatok működését. Amennyiben egy munkahelyen megjelenik a járvány, lehetséges, hogy a munkáltatónak napokra, akár hetekre be kell zárnia, ami komoly bevétel kiesést eredményezhet. A munkáltatónak biztosítania kell az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit a dolgozók számára, tehát ha felmerül a fertőzés veszélye, akkor a munkáltató kötelezheti arra a dolgozókat, hogy home office-ban dolgozzanak, azonban számos munkafolyamat nem végezhető otthonról, ezért ez sem lehet minden esetben megoldás.

Most különösen megéri csomagajánlataink közül rendelni, mert 2021.01.11-ig minimum 25 fő egy helyszínen történő szűrése esetén, bármilyen szűrőcsomag megrendelésekor elengedjük a kiszállási díjat, ha használja a LENDULET21 kuponkódot!

Miért tegyünk megelőző intézkedéseket, hogyha kevés a fertőzött?

A vírus lappangási ideje 2 naptól 12 napig is terjedhet, ezért feltehetően jóval több fertőzött van, mint amiről tudunk. Amíg nem jelentkeznek a tünetek, nem kerülnek bele a hivatalos statisztikákba. Emellett ott vannak azok a fertőzöttek, akik tünetmentesen vagy nagyon enyhe tünetekkel vészelik át a vírust. Emiatt el sem jutnak odáig, hogy leteszteltessék magukat, nem tudják, hogy fertőzöttek voltak, ha csak nem csináltatnak antitest szűrést, ami kimutatja, hogy átestek-e már a koronavíruson. A tünetmentesség ellenére, ezek az emberek is tovább adhatják a vírust, olyanoknak, akikre veszélyes lehet, ezért fontos most is a tesztelés. 

Most különösen megéri szűrőcsomagot rendelni, mert 2021.01.11-ig minimum 25 fő egy helyszínen történő szűrése esetén, bármilyen szűrőcsomag megrendelésekor elengedjük a kiszállási díjat, ha használja a LENDULET21 kuponkódot!

Mit tehet a munkáltató a biztonságos munkahelyi környezetért?

A legtöbbet azzal teheti a munkáltató a dolgozók és a vállalat védelme érdekében, ha előrelátó és még a fertőzés bekövetkezése előtt cselekszik, azaz elvégezteti a koronavírus szűrést kollégáin, így nem kell számolnia azzal a kockázattal, amit a vírus cégen belüli terjedése okozna. Az ünnepek után még inkább fontos az első munkanap előtt leteszteltetni mindenkit, hiszen karácsonykor és szilveszterkor megnőtt a találkozások száma, így a kockázat is, hogy valaki bevigye a vírust a munkahelyére. Céges koronavírus vizsgálat esetében kifejezetten fontos, hogy a teszt eredmények gyorsan elkészüljenek, ne kelljen rájuk napokat várni, hiszen az eredmény megérkezéséig a dolgozók kiesnek a munkából, ami a cégeknek komoly veszteség.

 

„(…) a járványhelyzetet a biztosítások általában olyan vis maior kategóriaként kezelik, amelynek fennállása esetén a biztosító nem köteles helyt állni. Amennyiben tehát a foglalkoztatás, és ennek figyelembevételével a termelés megszakadása és kiesése miatt a munkáltatónál jelentős kár keletkezik, úgy a munkáltató nem tudja a kárát biztosítással fedezni” – hangsúlyozta dr. Szűcs László, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédje

(forrás: PWC Magyarország)

A tesztelés után is fontos odafigyelni és fokozottan fertőtleníteni a munkaterületet, valamint bevezetni a belépés előtti testhőmérséklet ellenőrzést, amikor csak 37,2 C fok alatti hőméréséklettel léphetnek be az épületbe. Mivel a koronavírust bármikor és bárhol ellehet kapni, soha nem tudjuk teljes mértékben bebiztosítani magunkat, viszont csökkenthetjük a kockázatot, ha betartjuk a szabályokat és rendszeresen teszteltetünk.