Pontos kép az egészségéről!

A téli hónapok nem csak a COVID esetében jelent csúcsidőszakot, hanem más légúti vírusos megbetegedéseknél is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzése szerint az influenza-A és az RSV-fertőzés csúcspontja a december-február közötti időszakra lesz tehető.

Miért fontos, hogy pontos képet kapjunk a tüneteinkről?

Jelenleg nincsen hatékony megoldásunk az új típusú koronavírus megfékezésre, hiszen a vakcina még nem elérhető az országban. Tünetei gyakran csak nehezen megkülönböztethetőek más cseppfertőzéssel terjedő megbetegedés tüneteitől, amelyekre lenne megfelelő kezelési protokoll és gyógyszer. A mostani kaotikus helyzetben a háziorvosoknak nincsen lehetőségük (vizsgálat hiányában) pontos diagnózist alkotni a tünetek alapján, így rögtön COVID-megbetegedésre gyanakodnak. Azonban a kezeletlen influenza-A, vagy az RSV-fertőzés is komoly szövődményekkel járhatnak, amelyek a megfelelő kezeléssel elkerülhetőek.

Minden általunk forgalmazott PCR teszt a legmagasabb szintű európai és hazai OGYI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet) engedéllyel rendelkezik, kiváló érzékenységüknek hála 99,9% biztonsággal állapítják meg, ha elkaptuk valamely betegséget.

A Kombinált PCR vizsgálatok tehát egyrészt minden kétséget kizárva megmutatják a pontos egészségügyi állapotunkat a vírusok szempontjából, így elkerülhetővé tehetjük a téves diagnózis lehetőségét, és pontos kezelést kaphatunk bármelyik fertőzésről is legyen szó.

 

Mi az az RSV?

A légúti fertőzések egy részéért a respiratory syncitial vírus (RSV) tehető felelőssé. Az RSV-fertőzés szezonja a téli hónapokra esik, amikor nagyobb járványok is kialakulhatnak. A fertőzés gyors terjedésének kedvez a lappangási időszak, amely a megfertőződéstől az első tünetek megjelenéséig, átlagosan 4-5 napig tart. 

Az enyhe fertőzés tünetei megegyeznek az átlagos nátha, meghűlés tüneteivel. Orrfolyás, tüsszögés, esetleg köhögés tapasztalható, emellett felléphet enyhe hőemelkedés is.

Súlyosabb esetben a kis légutak gyulladása (bronchiolitis), és a gyulladás alapján kialakuló átmeneti szűkülete okozza a tüneteket: elesettség, gyengeség, köhögés, asztmatikus légzés (a kilégzés nehezített, a levegőt a beteg nehezen képes a tüdejéből kipréselni), általános nehézlégzés, hőemelkedés. Ilyen esetekben a percenkénti légvételek száma fokozódik, a légzési segédizmok használata szemmel láthatóvá válik. Előfordulhatnak apnoés epizódok (a légzés átmeneti szünetelése).

A köhögés a fertőzést követően hónapokig megmaradhat, az RSV-fertőzés súlyos szövődményeként pedig tüdőgyulladás is kialakulhat.

Influenza-A

Az influenza szövődményei lehetnek: bakteriális tüdőgyulladás, a krónikus hörghurut fellángolása, agyi keringészavar, szívinfarktus, toxikus sokk tünetegyüttes, agyhártyagyulladás és agyvelőgyulladás, veseelégtelenség, anyagcsere-betegségek (pl. cukorbetegség) egyensúlyának felborulása és kialakulhat még néhány ritkább, de szintén életveszélyes betegség is.

Az influenzavírus kaput nyit a légutakat megbetegítő bakteriális kórokozók előtt, így a tünetek zajlását, változását körültekintően figyelni kell. Amennyiben a láz megszűnése után ismét lázas epizód következik, megváltozik a köhögés, mellkasi fájdalom jelentkezik vagy az átmeneti javulást követően ismételt állapotromlás következik be, az a bakteriális felülfertőződésre utalhat.

Kiszállási díj

A kiszállási díj az alábbiakat tartalmazza: ​

Helyszíni kiszállást Budapest és az ország egész területén*.

 • Szakképzett egészségügyi személyzet igénybevételét.
 • Egyszerhasználatos, megfelelő védőfelszerlést minden mintavételi helyszínen a vizsgált személyek és vizsgálatot végző személyek egészségének védelme érdekében.
 • Helyszíni dokumentáció elvégzését.
 • Szakszerű mintavételt.
 • Az egész ügymenet koordinálását.
* Kiszállási díj városonként eltérhető lehet. Érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.
 • Mintavételi díj: 2.500 Ft/fő

  A PCR teszt ára most AKCIÓSAN 12.400 Ft + mintavételi díj! 
  Antigén+ leletes teszt ára most AKCIÓSAN 5.500 Ft + mintavételi díj!
  • 5 főtől sávos mennyiségi kedvezmény kérhető, egyedi elbírálás
  • Kiszállási díj: 19.900 Ft/fő  AZ AKCIÓ IDEJE ALATT A KISZÁLLÁSI DÍJ 9.900 Ft/cím (4 főig)

  Jelenleg sok országban PCR vagy Antigén teszthez kötik a kiutazást, akciónkkal szeretnénk megkönnyíteni a nyaralás előtti teendőket és most utazásához a hatósági 19.500 Ft helyett, 12.400 Ft-ért kérheti PCR vizsgálatunkat és 5.500 Ft-ért Antigén+ tesztünket!

  • Sürgősségi leletkiadás felár (12 órán belül): 17.400 Ft/fő
  • Sürgősségi leletkiadás felár (6 órán belül): 29.500 Ft/fő
  • Sürgősségi felár (aznapi kiszállás): +5.000 Ft/cím
  • Agglomerációs felár: +4.500 Ft/cím

  A részletekről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Kombinált PCR teszt

22 750 / fő
+ kiszállási és mintavételi díj

 • Alkalmas a COVID-19, Influenza A, Influenza B és RS vírusok kimutatására
 • Garatból történő mintavétellel
 • Magas specificitás, szenzitivitás
 • A vírus légúti jelenlétének igazolására az egyik legjobb módszer
 • Gold standardnak számít
 • A fertőzőképesség kimutatására alkalmas
 • Eredmény a laborba leadást követően kb. 48 órán belül várható magyar és angol nyelven*

Foglaljon időpontot! Előzze meg a koronavírus terjedését.

  Kapcsolatfelvételi adatok

  Vizsgálat adatok

  Kiszállási cím

  Számlázási cím Kiszállási cím másolása

  Kuponkód

  X

  Kedves Látogató!

  Szeretnénk tájékoztatni hogy Március 15-én szolgáltatásaink szünetelnek.

  Szíves megértésüket köszönjük.

  A Mobilszűrés Csapata